Warszawskie Słoiki czyli lokalne przetwory z historią w tle

Warszawskie Słoiki czyli lokalne przetwory z historią w tle

        

W najbliższą niedzielę 13 września od godziny 15.00 odbędą się warsztaty pt:

              „Warszawskie Słoiki”  

           czyli lokalne przetwory z historią w tle

 

Przygotujemy tzw. ‚gąszcze” czyli aromatyczne sosy, bardzo popularne w staropolskiej kuchni, a dziś w Polsce kojarzone głównie pod nazwą „chutney” 

Podstawą naszych przetworów będa lokalne produkty z Mazowsza:

  • jabłka grójeckie z największego sadu Europy
  • dojrzałe śliwki
  • najwyższej jakości papryka z Zagłębia Paprykowego

Pokażemy podstawowe przepisy: na słodko i słono. Spotkanie bedzię połączone z degustacją. Wstęp wolny. Przybywajcie!!

 

Data: 13.09. 2015, godz. 15.00

Miejsce: Pokój na lato, ul. Grzybowska 79

Link do FB: tutaj

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *