Śniadanie z jajami – pasta do kanapek z tuńczykiem i awokado

pasta jajeczna z tuńczykiem i awokado

pasta jajeczna z tuńcxzykiem i awokado; źródło: wolnakuchnia.pl

Co potrzeba?

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 łyżki majonezu (najlepiej Majonezu Kieleckiego),
  • mały obrany zielony ogórek,
  • dojrzałe awokado,
  • puszka tuńczyka: duże kawałki w oleju,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • sól,
  • posiekana natka pietruszki (niekoniecznie).

 

Jak to się robi?

Wystudzone jajka kroimy w grubą kostkę (ok. 0,5 mm), łączymy z odsączonym tuńczykiem. Ogórka i awokado kroimy w centymetrowe słupki i dodajemy do pasty. Całość polewamy majonezem i lekko schładzamy w lodówce. Podajemy z ulubionym pieczywem. Proporcje wystarczą na śniadanie dla 4 osób.

Smacznego życzy WOLNA KUCHNIA

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *