Śniadanie z jajami – pasta do kanapek z makrelą i kaparami

pasta z makreli z kaparami i selerem naciowym

pe pasta z makreli z kaparami i selerem naciowym

Co potrzeba?

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 łyżki majonezu (najlepiej Majonezu Kieleckiego),
  • jedna nieduża wędzona makrela,
  • 2 kiszone ogórki,
  • 2 odnoga selera naciowego,
  • łyżka kaparów,
  • pół puszki kukurydzy (iekoniecznie)
  • pęczek posiekanego szczypiorku
  • świeżo zmielony pieprz,
  • sól.

Jak to się robi?

Wystudzone jajka kroimy w grubą kostkę (ok. 0,5 mm), łączymy z odsączonymi kaparami i kukurydzą. Makrelę obieramy, usuwamy ości. Selera i ogórki kroimy w centymetrowe słupki i dodajemy do pasty. Całość polewamy majonezem, posypujemy szczypiorem i mocno schładzamy w lodówce. Podajemy z ulubionym pieczywem. Proporcje wystarczą na śniadanie dla  ok. 4 osób.

Smacznego życzy Wolna Kuchnia

2 Responses to Śniadanie z jajami – pasta do kanapek z makrelą i kaparami

  1. Antonio napisał(a):

    Do you have any video of that? I’d like to find out some additional information.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *